Week 5: Art Journaling

drp Art Journaling Count your Blessings

In week 5 van Marenthe’s The Kick Art E-beat course gingen we art journaling. Dat is mij niet helemaal vreemd, maar ik had het nog weinig gedaan met vintage foto’s. Marenthe’s stijl spreekt mij enorm aan en het was dan ook zeer leuk om haar aan het werk te zien in de instructie- filmpjes. Ook zij werkt in een oud boek met tekst, dat ze eerst prepareert met een laagje gesso. Als dat droog is kun je helemaal los gaan met collages, schilderen, tekenen, handletteren en droedelen. Alles mag en alles kan. Er zijn geen regels in art journaling en het hoeft ook niet mooi en netjes te worden. Ideaal om je frustraties van de dag op uit te leven of juist mooie herinneringen te visueel te maken.

Art journal page Iridescent
Iridescent

In week 5 of Marenthe’s The Kick Art E-beat course we experimented with art journaling. This is not entirely new to me but I have little experience using vintage photos. Marenthe’s style is very appealing to me so it was thrilling to see her work in her instruction videos. She also works in old books which she sometimes prepares with a layer of gesso. After that you can just throw anything on the page: collage, paint, doodles, anything that matches your mood or theme. Anything goes, there are no rules in art journaling and the page doesn’t have to look pretty or neat (although we like it to be pretty). It’s a good way to express your frustrations of the day or to visualize experiences.

Art journal page Shine
Shine
drp Artjournaling Shine
Shine II

De eerste opdracht, zie bovenste foto, was om een art journal spread te maken zonder thema. Je zocht gewoon wat plaatjes uit die je aanspraken en ging daar lekker mee aan de slag.
Voor de tweede opdracht, tweede foto van boven, kon je uit een woord kiezen. Ik koos het woord Iridescent ofwel: Het produceren van een weergave van regenboogachtige kleuren. Hier ging ik qua regenbogen helemaal los!
Voor de derde opdracht gingen we experimenteren met een doorkijkluikje. Via het venster van de eerste pagina, kijk je naar een gedeelte van de pagina er achter. Je kunt hier ook goed vensterenveloppen voor gebruiken.

The first exercise, see top photo was to make an art journal spread without a theme. You just took some photos or cards that spoke to you and added more layers.
For the second exercise, second photo from the top, you chose a word from a list. I chose the word Iridescent: Producing the display of rainbow like colours. As you can see I went bananas on the rainbows.
For the third exercise we experimented with a window in the page. Through a window in the first page, you look at a part of the page behind it. You can easily use business envelopes for this.

This entry was posted in art journal and tagged , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*