Daily challenge with Creative Bug: Art journaling

Ik ben al jaren lid van Creativebug, een Amerikaanse online omgeving waar je allerlei lessen kunt volgen op het gebied van creativiteit. Ik volg er voornamelijk de lessen over kunst en ontwerp: tekenen, schilderen, illustreren, collages maken, stof ontwerp enzovoort. Ze bieden ook regelmatig een ‘daily challenge’ aan, een dagelijkse uitdaging. Dan publiceren ze per dag een lesje van 5-10 minuten, soms langer, het ligt aan de materie, waarin iets wordt voorgedaan door een ontwerper of kunstenaar en waarmee je zelf aan de slag kan. Zo heb ik in september de daily challenge Art Journaling gevolgd met het duo van Get Messy. Bij Art journaling gaat het er niet om om mooie pagina’s te maken in je schetsboek, maar om je innerlijk proces in kunst uit te drukken: van je dag, een vraag waar je mee zit, een gevoel enz. Ik laat hier een aantal art journal pagina’s zien die ik aan de hand van hun demo filmpjes heb gemaakt.

Day 3 CB GetMessy

Day 3: Put feeling to paper

I’ve been a member with Creativebug for years now, it’s an online community where you can take classes on making art, designing and creativity. I mainly follow the classes on art & design: drawing, painting, illustration, making collages, surface design etc. Regularly Creativebug offers a daily challenge: they publish a daily class of about 5-10 minutes, maybe longer, depending on the subject, in which an artist or designer gives a demonstration so that you can make something of your own. In the month September I took up the daily Art Jounaling challenge with the girls from Get Messy. Art Journaling is not about making pretty art in your sketchbook, It’s about depicting your day, your emotions, a question that is bothering you, through art. Depicted are some art journal pages that I made following their video demos.

Day 4 CB GetMessy

Day 4: Manifest what you need

Day 5 CB GetMessy

Day 5: Breath Positivity

Day 6 CB GetMessy

Day 6: Get Wild

Day 12 and 13 CB GetMessy

Day 12: Modeling past texture. Day 13: Layers

Day 16 CB GetMessy

Day 16: Repeating shapes

Day 19 CB GetMessy

Day 19: Brush Lettering

Day 24 CB GetMessy

Day 24: Let the music guide you

Day 25 CB GetMessy

Day 25: Transparency

 

This entry was posted in art journal, arts and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*