Week 3: Collages

mini collage with letter A on postcard

We zijn nu aan het einde van de derde week van de online cursus The Kick Art E-beat Course, gegeven door Marenthe Otten en deze week ging helemaal over collages. Ze gaf ons weer voorbeelden, inspiratie, podcasts en filmpjes en wij gingen daarmee flink aan de slag. Ik begon met deze kleine collages op vintage postkaarten; daar heb ik er een hele stapel van en de voorkant is niet heel interessant. Daarentegen vind ik de achterkant van een aantal van deze erg leuk; hierop staan nog oude postzegels, een wens in een soms onleesbaar handschrift en ik vraag me dan altijd af wie die mensen waren en hoe ze geleefd hebben.

mini collage on postcard
mini collage with the letter O on a vintage postcard

We are at the end of week 3 of the online The Kick Art E-Beat course taught by Marenthe Otten and this week was all about collaging. Marenthe gave us examples, tutorials, podcasts and inspiration and we tried our hand at it. I started out with these small collages on the back of vintage postcards. I have a whole pile of them and the front is not very interesting, but I like the back with the post stamps and the text with the sometimes illegible handwriting. I wonder who these people were and how they lived.

Collage with La belle Ferroniere
Collage with La belle Ferronière

Mijn tweede collage was van deze schone dame (geschilderd door Leonardo da Vinci), een kopietje van een oude brief en blauwe inkt op een oude, losse boekenkaft.

My second collage was of this beautiful lady (painted by Leonardo da Vinci), a copy of an old letter and blue ink on a book cover I had lying around.

Collage with lady saying Blah
Collage with a lady saying “Blah”

Deze collage maakte ik van een kopie van een oude foto gecombineerd met een foto van chique eten. De rondjes van het eten lijken net haar decolleté. Dat is het leuke van collage: je kunt allerlei elementen uit verschillende foto combineren zodat er een nieuw en grappig of gek beeld ontstaat.

This collage I made from a copy of a vintage photograph combined with a photo of haute cuisine food. The circles of the food resemble her décolletage. That’s the fun thing about collage: you can take elements from different photographs and assemble them to a new and funny or weird image.

Collage Home is
Collage ‘Home is…’

De grote opdracht deze week was om een collage te maken aan de hand van een van de woorden die Marenthe had genoemd, ik koos het woord ‘Thuis’.

Collage Home sweet Home
Collage “Home sweet Home”

This week’s big assignment was to pick a word she listed and make a collage inspired by that word. I picked the word ‘Home’.

This entry was posted in mixed media and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*