Week 1: Patterns

Ik heb meegedaan aan de zesweekse The Kick Art E-beat course van Marenthe Otten. Tegen de tijd dat je dit leest is de cursus al voorbij; de cursus zo intensief was en ik besteedde er zoveel tijd aan, dat ik tussendoor geen tijd had om er een blogpost over te schrijven.
Maar goed, het thema van de eerste week was dus patronen. En de eerste kleine opdracht was om zoveel mogelijk patronen in en om het huis te fotograferen met je smart phone. Hieronder volgt een selectie.

black-and-white-patterns

I participated in the six week Kick Art E-beat course taught by Marenthe Otten. By the time you read this, the course is already finished; it was so intense and I spent so much time on it, that I didn’t have any opportunity to write a blogpost about it. The theme for the first week was Patterns and the first assignment was to photograph patterns in and around the house. Here is a selection of what I saw.

blue patterns in the street
blue patterns
botanical patterns
botanical patterns

De volgende opdracht was om te droedelen in een tijdschrift of op een foto in de krant. Tekenen op een bestaand beeld is namelijk soms makkelijker dan op een leeg vel beginnen. Dit was voor mij bekend terrein, als je mij een beetje volgt op instagram, dan zie je daar wat betere voorbeelden voorbij komen dan deze hieronder. Toen ik deze opdracht maakte was ik bij iemand anders en die had geen fijne glossy tijdschriften voorhanden.
The next assignment was to doodle in a magazine or on a photo in the newspaper. The idea is that doodling on a found image is easier than starting on an empty page. This is familiar territory for me, if you follow me on instagram you can some better few examples in my feed. When I made this spread I was staying with someone who had no glossy magazines in the house.

Een andere opdracht was om rond een woord of quote te droedelen, dat is een fijne ontspannende bezigheid. Onderstaande spread kostte me wel wat uurtjes.
Another assignment was to doodle around a word or quote, that is such a relaxing activity. The spread below took me a couple of hours to finish.

doodled quote Time is flying
Doodled quote Time is flying

De grote opdracht van de eerste week was om een geometrisch patroon te ontwerpen, geïnspireerd op wat er allemaal in de les voorbij kwam aan voorbeelden en op een van de moodboards uit de cursus.
The big assignment for the first week was to design a geometric pattern, inspired by what example which had come by in the first week and by one of the moodboards of the course.

big assignment pattern
Big assignment: pattern

Ik was geïnspireerd door een van de ontwerpen uit de les; ik had de bedoeling om hier nog overheen te tekenen, maar toen ik klaar was met schilderen, durfde ik het niet meer. Ik vond de kleuren zo mooi bij elkaar passen dat ik er niets meer aan durfde te veranderen. Ik kan dit altijd nog digitaal doen of op een kopie. Ik heb wel gemerkt dat het ontwerpen en schilderen van een patroon me erg blij maakte, dus dit is wellicht iets waar ik mee verder wil.
I was inspired by one the designs that had I had seen in class. I had the intention to draw on top of this pattern, but when I saw it finished I had no guts to do it. I really loved the colour combination and I didn’t want to ruin it. I can always do this digitally or draw on top of a photo copy. What I noticed was that designing and painting this pattern really made me happy, so this is probably something I would like to pursue more.

This entry was posted in painting and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*