Patterns in thawing ice

Na een week van behoorlijke vorst begon het afgelopen weekend ineens te dooien. Daar waar de dag tevoren nog mensen schaatsten, vormden zich in het ijs allerlei prachtige patronen. Ik was helemaal geïntrigeerd door deze patronen, mijn ogen konden er niet vanaf blijven. Ik vond ze prachtig zo op zichzelf zoals ze zijn: met de scheuren, patronen en de verschillende grijstinten van het ijs. Daarnaast kan ik ze ook gebruiken als startpunt voor mijn teken- en schilderwerk: dunne laagjes aquarel over elkaar heen bijvoorbeeld of grote grove vormen in acryl, al dan niet ingevuld met fineliner. Wellicht zal ik er later wat van laten zien.

layers of thawing ice

layers of thawing ice

After a week of considerable frost it started thawing last weekend. Patterns were emerging in the thawing ice on which people were skating the day before. I was intrigued by these patterns, I couldn’t take my eyes off of them. I appreciated them as they were: with the cracks, patterns and the different shades of grey of the ice. In addition I can use them as a beginning for one of my drawings and paintings: i.e. thin layers of overlapping watercolours or big, raw shapes in acryllic, filled or not with fineliner. I might possibly show some of that work later.

geometrics in thawing ice

geometrics in thawing ice

geometrics in thawing ice II

geometrics in thawing ice II

geometrics of ice shapes in water

geometrics of ice shapes in water

shapes and reflections in thawing ice

shapes and reflections in thawing ice

pattern of curved lines in thawing ice

pattern of curved lines in thawing ice

This entry was posted in free work, nature and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*