January light

Het licht in januari is voor mij echt bijzonder: in de winter hebben we in Nederland vaak van die grijze, bewolkte dagen. Als de dagen dan ook al kort zijn en dan met die grijzigheid erbij, is het soms lastig om me energiek te voelen, dan keer ik meer naar binnen toe en naar binnenshuise activiteiten. Maar als de zon in januari gaat schijnen, dan stijgt mijn humeur en de zin om naar buiten te gaan gelijk. Dus met het lekkere zonnetje vandaag, hebben mijn vriend en ik een ommetje gemaakt in het Vondelpark. En ik genoot van de lichte zonnestralen, de fijne schaduwen en het orange licht van januari.

reflection in window

The light in January is special to me: we have lots of grey overcast days during winter here in the Netherlands. The combination of short days and all that bleakness makes it hard for me to feel energetic, I turn more within myself and indoors with indoor activities. But when the sun starts to shine in January my spirits lift immediately as well as the drive to go outside. So because of the beautiful sunshine today, my boyfriend and I took a little walk around the Vondelpark. And I enjoyed the thin  sunbeams, the fine shadows and the orange light of January.

January light in window
January light with shadows on a tree
tree branches and water

reflection with January light

shadows of January light

January light and house number
Zie ook Eery light, op mijn vorige blog.
See also Eery light on my former blog.

This entry was posted in city, free work and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*