Textures: ship hulls in Dordrecht

Een paar weken geleden alweer was ik met K. twee dagen in Dordrecht. Hij heeft daar in zijn kunstenaarstijd gewoond en heeft op verschillende plekken een atelier gehad en die wilde hij me graag laten zien. De ateliers hebben we natuurlijk alleen van de buitenkant kunnen zien, er zitten nu andere mensen in. Dordrecht is een heel oud stadje waar ik nog nooit was geweest. Het is een eiland in de rivieren (de Merwede splitst zich in de Noord en Oude Maas) en het heeft verschillende havens. In de Middeleeuwen ontwikkelde Dordrecht zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats (plaats waarheen alle exportproducten van een bepaalde soort werden gebracht om van daaruit verder te worden verhandeld) en was het een van de zes grote steden van Holland. In de oude binnenstad staan veel monumentale panden die nog herinneren aan het rijke verleden.
Ik vond het wandelen langs de havens fascinerend: qua bedrijvigheid gebeurt er niet meer zoveel, maar de texturen en patronen van scheepsrompen en oude machines was heerlijk om te zien.
abstract boat hull
A few weeks ago I went to Dordrecht (roughly situated between Rotterdam and ’s Hertogenbosch) with K. He lived there when he was an artist and had a studio in several places and he wanted to show them to me. We could only see them from the outside of course as other people live there now. Dordrecht is a very old city and I had never been there. It is an island in the rivers (the Merwede forks into the Noord and Oude Maas) and it has various harbors. In the Middle Ages Dordrecht developed in to an important trading city and log depot (place where all export products of a certain kind were brought to be traded further) and it was one of the six big cities of Holland. Lots of monumental buildings in the old town commemorate the rich past of the city.
I loved walking around the harbors:there is not many activities going on, but the textures and patterns on ship hulls and old machinery was delightful to see.
abstract ship hull anchor on rusty ship hull circular motion on ship hull leaves on red gunway red rust on turquoise ship hull rusty boat rusty machine

This entry was posted in free work and tagged , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*