Succulents at VU Hortus Botanicus

Van de week ben ik weer lekker naar de VU hortus of de Botanische Tuin Zuidas gelopen in mijn lunchpauze. De eerste twee weken na mijn vakantie was het zo druk op mijn werk dat ik er niet aan was toe gekomen en de pauzes veelal heb overgeslagen (slecht idee, ik was in het weekend doodop daardoor) en nu vond ik het de hoogste tijd worden om weer een beetje natuur in me op te nemen. In de tuin buiten stonden hele rijen met vet- en rotsplantjes en ik ben iedere keer weer gefascineerd door de nauwkeurige patronen die die planten hebben.

VU botanical garden

VU botanical garden

This week I went to VU Botanical Garden in my lunch break. The first two weeks after my summer break it was so hectic at work that I didn’t permit myself to do this and skipped the breaks mostly (bad idea, in the weekends I was exhausted) and now I thought it was high time to take in a bit of nature. Outside in the garden were rows of succulents and rock plants and as usual I was fascinated by their meticulous patterns.

Kalanchoe thyrsiflora

Kalanchoe thyrsiflora

Graptopetalum bellum

Graptopetalum bellum

Aeonium tabulaeforme

Aeonium tabulaeforme

red and green succulent drops in succulent another blooming succulent grey succulent

Echeveria elegans

Echeveria elegans

Echeveria derenberg

Echeveria derenberg

blooming succulent

Blooming opuntia microdasys

Blooming Opuntia microdasys

Ik heb geprobeerd alle namen van de planten op te zoeken op internet maar dat is met niet helemaal gelukt. Alle foto’s zijn genomen met mijn iPod touch.
I tried to find all the names of the plants ont the internet, but I didn’t succeed. All photos were taken with my iPod touch.

This entry was posted in free work and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*