Exhibition: Andy Warhol in Amsterdam

Gisteren ben ik naar de expositie van Andy Warhol en andere Pop-kunstenaars geweest in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Ik kwam voor het eerst met Andy Warhol in aanraking tijdens de lessen kunstgeschiedenis op de middelbare school en ik vond hem en de hele pop-art beweging fantastisch: wat een spetterende kleuren en wat een geweldige vondst om gewone dingen zoals de beroemde Campbell’s soep etiket enorm uit te vergroten. Maar Andy heeft natuurlijk meer gemaakt. Hieronder een greep van wat er te zien is op de expositie, alle foto’s zijn gemaakt met mijn mobiele telefoon. Naast de vele zeefdrukken is er ook een indruk van zijn atelier te ervaren. De tentoonstelling is nog tot 30 september te zien.

Endangered species series, 1983

Endangered species series, 1983

Yesterday I went to the exhibition of Andy Warhol and other PopArtists in the Beurs of Berlage, Amsterdam. I first came into contact with Andy Warhol in the art history classes in high school and I loved him and the whole popart movement fantastic: they used such bright colours and what a fantastic find to enlarge every day labels like the very famous Campbell’s soup. But Andy made a lot more. Below is a glimpse of what we saw at the exhibition, all photos are taken with my cell phone. Next to the many screen prints, you can experience the feel of this studio. The exhibition is open until 30 September.

screenprint Liz, 1964

impression of his studio with screen print of Liz, 1964

screenprint Campbell's Soup, 1968

screen print of Campbell’s Soup, 1968

overview record designs

overview record designs

“Ik weet niet of Beatrix de leuke van de vier is, maar is ze zeker de knapste.” Dat is wat Andy Warhol zei van onze laatste koningin.

Queen Beatrix by Andy Warhol

from the series Reigning Queens: Queen Beatrix of the Netherlands, 1985

“I don’t know whether Beatrix is the nicest of the four, but she sure is the prettiest!” That is what Andy Warhol said about former Queen Beatrix of the Netherlands.

Warholian photo booth picture

Warholian photo booth picture

Het leuke van de expositie was dat je in een heus fotohokje je eigen Warholiaanse foto kon laten maken, zie hierboven.
The fun part of the exhibition was that you could have your own Warholian photo taken in a real photo booth, see photo above.

This entry was posted in exhibition, inspiration and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*