Exhibition Double Dutch

twin

twin 1

twin

twin 2

twin

twin 3

In de expositieruimte van de Vrije Universiteit is een selectie te zien uit de serie ‘Double Dutch’ van fotografen Monique Eller en Bodine Koopmans. Deze expositieruimte is vlakbij de grote zalen van de VU, de aula en het auditorium alwaar allerlei symposia en academische zittingen worden gehouden, dus mijn blik was hier al eerder op gevallen.

The exhibition area of Vrije Universiteit shows a selection from the series ‘Double Dutch’ by photographers Monique Eller and Bodine Koopmans. This area is close to the large event halls where symposia and academic procedures take place, so the exhibition had already taken my attention.

twin 4

twin 4

twin 5

twin 5

twin 6

twin 6

De fotografen hebben Nederlandse tweelingen (één en twee-eiig) in de leeftijd van 3 tot 93 jaar geportretteerd. Double Dutch is in samenwerking met het Nederlands Tweelingen Register (NTR) tot stand gekomen. De beelden laten duidelijk de gelijkenis en verschillen bij tweelingen zien, maar ook hun onderlinge verbondenheid.

The photographers have taken pictures of Dutch twins aged 3 to 93 in close cooperation with the NTR, the Dutch Twin Register of Vrije Universiteit. The photographs clearly show the resemblance and differences between the twins, but also their mutual attachment.

twin 7

twin 7

Mijn zus heeft een twee-eiige tweeling en die hebben me vanaf baby af aan gefascineerd. Nu zijn ze pubers en zijn hun eigen karakters steeds duidelijker te zien.

My sister has dizygotic twins en they have fascinated ever since they were babies. Now they are in their teens and their individual characters are more evident.

This entry was posted in exhibition and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*