Exhibition on Jacque Henri Lartigue

Vanmiddag ben ik naar de expositie over de franse fotograaf Jacques Henri Lartigue geweest. Gewoon in mijn eentje wandelde ik met mijn camera in de hand van mijn huis over de grachten naar het FOAM waar de tentoonstelling plaats vind. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze fotograaf gehoord en was hier niet alleen op afgegaan wegens de positieve feedback van twee van mijn Miksang-vriendinnen, maar ook vanwege de buitengewoon kleurrijke en prettige foto hier in het midden, die op de website staat van FOAM.

Bibi au restaurant, 1920

Bibi au restaurant, 1920


De expositie laat zijn kleurenfoto’s vanaf het begin van de 20e eeuw. Zijn foto’s zijn fris, verrassend, eenvoudig, alledaags en maken blij. De meeste foto’s lijken geposeerd, maar blijken momentopnames uit zijn dagelijks leven te zijn. Nog tot en met 3 april te zien.

Florette, 1954

Florette, 1954

This afternoon I went to the exhibition of French photographer Jacques Henri Lartigue. Just on my own I leisurely walked with my camera in my hand from my house along side the canals to FOAM where the exhibition is hosted. To be honest I’d never heard of this photographer and I went to see it not only because of the positive feedback two of my Miksang friends gave me, but also because of the colourful and pleasant photograph right above which is placed on the website of FOAM.

The hands of Florette,1961

The hands of Florette,1961

The exhibition shows his colour shots from the beginning of the 20th century. His photographs are fresh, surprising, simple, everyday and enjoyable. Most of his photos look like they are posed, but prove to be captures from his everyday life. The exhibition ends on 3 April.

This entry was posted in exhibition and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*