Costuming: Outlander season 2

Als je me een beetje kent weet je dat ik gek ben van kostuums. Ik post er hier niet zoveel over, behalve dan van onze trips naar het carnaval in Venetië, maar de kostuums van het tweede seizoen van Outlander die vorige week op Netflix uitkwam zijn zo prachtig, dat ik het niet kan laten om er een paar foto’s van te laten zien. In het eerste seizoen waren de kostuums allemaal wat ingetogen van sfeer, maar in het tweede is de ontwerper helemaal ‘los’ gegaan. Vooral de kostuums van Claire zijn zeer uitbundig: de stoffen zijn prachtig van kleur en doen heel luxe aan. Ze verbeelden niet de klassieke mode uit die periode, terwijl dat die van haar medespelers dat wel zijn en daardoor springt ze er echt tussenuit. Hier kun je een artikel lezen hoe de ontwerpen tot stand zijn gekomen.

Outlander Season 2

Starz

If you know me a little, you know that I am crazy about costumes. I don’t post much about it, except of our trips to the carnival in Venice, but the costumes of Season 2 of Outlander that were released last week on Netflix are so beautiful, that I can’t resist showing a couple of pictures here. The costumes of Season 1 were rather subdued in fabric and colour, but in Season 2 the designer went over-the-top. Excpecially Claire’s costumes are lavish: the colours are lavish and appear very sumptuous. They do not depict the fashion of the era in the classic way, while those of her fellow players do and that is why she really stands out. Here you can read an article about the making of the costumes.

Claire Fraser in purple jacket

Courtesy of STARZ/Sony Pictures Television Inc.

Claire Fraser's green costume

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All rights reserved.

Claire Frasers' white satin jacket

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All rights reserved.

Claire Fraser's red dress

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All rights reserved.

King Louis XV's golden costume

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All rights reserved.

bonnie Prince Charlie

Starz

costume of Louise de Rohan

Starz

This entry was posted in film, inspiration and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*