DIY: photo transfers

Eindelijk ben ik eens begonnen aan een drietal lege canvassen die ik 1,5 jaar geleden voor mijn verjaardag kreeg. Het bleef ergens hangen in mijn achterhoofd om er nog iets mee te doen, maar ik had er nog geen duidelijk idee ervoor. Tot ik begonnen ben om mijn foto’s van een andere kant te bekijken, als opstap voor een tekening of schilderij. Eén idee wat daar uit voort komt, is om een abstracte foto om te zetten in een tekening, daar kwam de eerste diptych uit. Een ander idee is foto transfers: een foto overbrengen op een andere ondergrond. Op YouTube heb ik voor de techniek meerdere filmpjes bekeken en ben er toen zelf mee aan de slag gegaan. Ik heb een aantal foto’s gekozen die ik genomen heb in de hortus botanicus.

photo transfer: coloured leaf

Finally I started on three empty canvasses which I received 1.5 year ago for my birthday. It was lingering in the back of my head to do something with them, but I had not yet a clear idea until I started looking at my pictures in a different way, as a starting point for a drawing or painting. One of the ideas that sprang forth is to use an abstract photo as basis for a drawing, that resulted in my first diptych. Another idea is photo transfers: to transfer a photo onto a different medium. I looked at some YouTube films for the technique and then I started. I selected a few photos taken in the botanical garden.

photo transfer: succulents

Dit was lastiger dan ik dacht: zo heb ik meerdere malen nodig gehad om de lagen van het papier eraf te wrijven en zoals je kunt zien hebben de transfers behoorlijk wat schade opgelopen. Daarom kreeg ik het idee om het te combineren met acrylverf; daarmee ben ik op de tweede foto al begonnen (rechtsonder). Op zich hebben de gehavende beelden wel wat, dus je zou ze ook gewoon zo kunnen laten en op een mooi plekje in huis ophangen.

photo transfer: green leaf

It was more complicated than I first imagined: for one I needed multiple times to rub off the layers of paper and as you  can see the transfers were pretty damaged in the process. That’s how I got the idea the combine the transfer with acrylic paint; in the second picture you can see on the bottom right that I’ve started with this. The damaged images are quite attractive as they are, so you can just pick a nice spot in your home and hang them.

This entry was posted in free work, nature and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*