The gardens of Villa Augustus in Dordrecht

Ben je ooit naar de tuinen van Villa Augustus geweest in Dordrecht? Wij waren er half oktober in het laatste weekend dat het nog zulk mooi weer was: het was 25 C en je kon gewoon in je t-shirt buiten lopen. Ik had mijn vriend voor zijn verjaardag een overnachting kado gedaan in Villa Augustus met de gedachte dat als het het hele weekend zou regenen, het stadje dichtbij was om daar binnenshuise activiteiten te ondernemen. Maar aangezien het zo warm was en de zomer heel lang duurde, stonden de tuinen van het complex er prachtig bij en waren er nog veel bloemen te zien.

Gardens of Villa Augustus Dordrecht Grid of garden Villa Arena DordrechtDid you ever go to the gardens of Villa Augustus in Dordrecht, the Netherlands? We were there halfway October, it was the last weekend that the weather was so warm and beautiful: it was 25 degrees Celsius and you could just walk around in a t-shirt. I had gifted my boyfriend a hotel voucher for one night in Villa Augustus with the thought that if it should rain, there were plenty of opportunities in town we could explore. But because it was really warm and the summer had been long, the gardens of the Villa were thriving and lots of flowers displayed their beautiful colours.
Dahlias in gardens Villa Augustus Dordrecht

purple flowers in gardens Vila Augustus Dordrecht

Roses in garden Villa Augustus Dordrecht

Yellow Dahlias Villa Augustus Dordrecht

Zinnia in gardens Villa Augustus DordrechtVorig jaar waren we ook een weekend in Dordrecht, maar toen verbleven we in het stadje zelf. Villa Augustus ligt net iets buiten het centrum, op loopafstand, en het is er heerlijk om te overnachten zeker bij het mooi weer. Het ontbijtbuffet was in ieder geval fantastisch, dat hebben we zelden ergens anders zo rijk meegemaakt: eigen gebakken broden, vers fruit en sappen, geroosterde groenten uit eigen tuin. Alles was biologisch en het hele hotel zag er verzorgd uit op een vrolijke manier.

Last year we also went to Dordrecht for a weekend, but then we stayed at a hotel in town. Villa Augustus is located on walking distance from the city centre and it is lovely to spend the night there especially when the weather is good. The breakfast buffet was incredibly rich, we had seldom experienced this anywhere else: home baked breads, fresh fruits and juices, roasted vegetables from their own garden. Everything was ecological and the whole hotel looked well maintained in a cheerful way.

bench in garden Villa Augustus Dordrecht
covered kale in garden Villa Augustus DordrechtMaar, ondanks dat het zo warm was en er zoveel bloemen in bloei waren, konden we hier en daar ook zien dat de herfst toch echt wel was begonnen.
But, despite the heat and the many flowers blooming, we could see here and there that Fall really had started.

rust on chair in Villa Augustus Dordrecht
still life in Villa Augustus Dordrecht
Villa Augustus en de tuinen zijn zeker een bezoekje waard, we kunnen het iedereen aanraden.
Villa Augustus and the gardens are worthwhile visiting.

This entry was posted in travel and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*