Photowalk: Reflections in the harbour of Urk

Afgelopen weekend namen mijn ouders K. en mij mee naar het oude vissersplaatsje Urk. Als tiener was er ik al eens geweest omdat er toen een goede vriend van mij daar woonde, maar dat is alweer enige tijd geleden en ik kan mij er weinig van herinneren. Dus togen wij erheen in de regen en stopte bij restaurant Baarssen wat mijn ouders goed kennen, om vis te gaan eten, daar zijn we alle vier dol op.

reflecties van een witte boeg en witte plus gele masten in het water, te Urk

Last weekend my parents took K. and me out to the old fishing town of Urk. I visited Urk once before in my teenage years because a good friend of mine used to live there. That is a while ago and I don’t remember much of it except the lighthouse. So we drove up there in the rain and stopped at restaurant Baarssen which my parents know very well, to eat fish because we all love fish.

reflecties van rode boegen en witte plus gele masten in het water, te Urk

Na de heerlijke vis, ik kan je het stoofpotje aanraden, bleek de regen te zijn opgehouden en was de zon doorgebroken. K. en ik liepen door de haven langs de aangemeerde schepen en bootjes. K. kijkt op een hele technische manier naar de schepen, hij heeft vroeger namelijk op een schip gewoond (een Groninger steilsteven); ik kijk naar patronen, lijnenspel, kleuren en texturen en die zijn er in een haven volop te vinden. De weerspiegelingen van de schepen in het water fascineerde me eindeloos.

spiegeling van een rode diagonale streep en een gele mast in het water, te Urk

After the delicious meal, I can recommend the stew, the rain had stopped and the sky had turned blue. K and I walked through the harbor past the moored ships. K. was looking in a technical way at the ships, he used to live on a ship when he was younger, but I was looking at patterns, line play, colours and textures and there is plenty of all that in a harbour. The reflections of the ships in the water were simply captivating.

rode, blauwe en witte reflecties van schepen in de haven van Urk

Ben je weleens ‘op’ Urk geweest? Mocht je in de buurt zijn, dan is het zeker de moeite waard om er eens doorheen te lopen. De oude kern ademt echt de sfeer van een oude vissersplaats en het is er een stuk minder toeristisch dan Marken of Volendam.

gedeelte van een oude werf op Urk

Have you ever been to Urk? When you are in the area it is worth your while to walk around town. It is old, has the atmosphere of an fishing town and it is far less touristy than Marken or Volendam.

This entry was posted in photography, travel and tagged , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*