Third mini assignment for MATS bootcamp 2019, II

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik voor de grote opdracht ga doen, heb wel wat collegemateriaal klaar liggen, maar nog geen scene om het in te zetten. Op mijn internet zoektocht naar wabi-sabi kunst kwam ik kintsugi tegen, de Japanse kunst om gebroken aardwerk weer aan elkaar te lijmen en het mooi af te werken met goud om de lidtekens te laten zien in plaats van ze te verbergen. Ik heb thuis nog wel een gebroken kop liggen, die ga ik ook zo weer ‘heel’ maken. Het concept wabi-wabi slaat trouwens op meer dan alleen dingen, het gaat ook over jezelf weer helen als je gebroken of gebutst bent door nare ervaringen in je leven.

wabi-sabi spread

I have not yet quite figured out what I am going to do with the big MATS assignment, I do have some collage pieces ready, but not a scene to put it in. On my internet search for wabi-sabi art I came across ‘kintsugi’ the Japanse art to mend broken crockery and adding gold to emphasize the scars instead of hiding them. I have a broken cup lying around that I would like to mend in this way. The concept of wabi-sabi is related to more than things alone, it is also about healing yourself when you’re chipped or broken by life’s challenges.

big indigo cup with gold
small indigo cup with gold
broken cup with golden ridge
indigo cup with vertical lines
indigo cup with Japanese pattern

This entry was posted in illustration and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*