Inspiration: modern nomad and artist Jill Bliss

Jill Bliss is een natuurliefhebber, onderzoeker, moderne nomade en kunstenares die op een van de Salish eilanden woont van Canada en Washington State (VS). In het voorjaar en zomers werkt ze met andere mensen van haar eiland en seizoensbezoekers om haar geld te verdienen, en in de herfst en winter trekt ze zich meer terug naar binnen om te tekenen, schilderen, denken en te verkennen. Dan reist ze ook naar andere hutten van de eilanden en leeft ze dichtbij de natuur. Dit is duidelijk te zien in haar werk. Ik ben vooral gecharmeerd van haar fotografie: kleurige beelden van vondsten die ze meeneemt tijdens haar wandelingen door de natuur, ze bevatten vaak veel vorm (cirkels) en textuur. Haar foto’s inspireren mij om ze te gebuiken als startpunt voor mijn eigen schilderwerk. Jill’s werk is te zien en te koop via haar website.

Jill Bliss Russula-Center

Jill Bliss: Russula Center

Jill Bliss is a naturalist, explorer, modern nomad and artist who lives amongst the Salish Sea islands of Canada & Washington State. During the spring and summer months she is working with other people in her island community and seasonal visitors to earn her living. During autumn and winter she secludes herself and enjoys her time to draw, paint, think and explore. She is then spending her days in various cabins on small islands and lives close to nature. That is evident in her work. I am particularly charmed by her photography: colourful images of findings she picks up during her walks through nature often depicting lots of form (circles) and texture. Her photographs inspire me to use them as a starting point for my own paintings. Jill’s work can be seen and purchased through her website.

Jill Bliss: Sideways-Rain

Jill Bliss: Sideways Rain

Jill Bliss: Hard Frost

Jill Bliss: Hard Frost

Jill Bliss with-Maple-Leaf

Jill Bliss: with-Maple-Leaf

This entry was posted in inspiration and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*