Travel: Monschau

Behalve in Parijs was ik deze zomer ook een paar dagen in de buurt van Monschau (Duitsland), de ‘parel’ van de Eifel. We hadden een appartement buiten het stadje gehuurd om te genieten van de rust van het Duitse platteland en om Monschau te bezichtigen. Dat laatste heb je op zich snel gedaan: Monschau is klein en er is niet veel te doen behalve wat winkelen, eten, drinken en kunst kijken. Maar het is wel prachtig, je waant je even in een sprookje. Al die Duitse vakwerkhuizen, dat is toch wel een fenomeen, het deed me herinneren aan mijn tripje naar Braunfels van een paar jaar geleden. Monschau ligt een paar kilometer over de Belgische grens en is van oorsprong een Waalse plaats genaamd Montjoie voordat dat in 1918 officieel naar het Duits werd vertaald.

dark barn doors Monschau

Dark barn doors, Monschau

Next to Paris I also spent a few days in the area of Monschau, Germany, the ‘pearl’ of the Eifel last Summer. We booked an apartment outside of town to enjoy the quiet of the German countryside and to have a look around in Monschau. The latter is quickly done: Monschau is a small town and there is not much to do except for some shopping, eating, drinking and visiting art galeries. But it is beautiful, it feels like being in a fairytale. All those German timbered houses, it’s quite a phenomenon, it reminded me of my trip to Braunfels a few years ago. Monschau is located just a few kilometers across the border from Belgium and is originally a Wallon town named Montjoie before it was officially translated into German by 1918.

facades and umbrellas Monschau

Facades and sun umbrellas, Monschau

Monschau heeft een rijk verleden in de textielindustrie in de 18e eeuw en het stadje heeft een historische, middeleeuwse stadskern. Hier en daar kom je nog restanten van het rijke verleden tegen. Tegenwoordig leeft men praktisch alleen van het toerisme.
Monschau has a rich history in the textile industry of the 1800’s and the city has a historical, medieval centre. Traces of that history can be found in some places, but the city nowadays thrives on tourism.

house Tradition Monschau

house ‘Tradition’, Monschau

In de directe omgeving van Monschau kun je heerlijk wandelen en fietsen, Monschau ligt namelijk vlak aan het natuurgebied Eifel.

house number six Monschau

house # 6, Monschau

ice cream parlor Monschau

ice cream parlor, Monschau

Laterehöffje Monschau

Laterehöffje, Monschau

Rur in Monschau

Stream Rur in Monschau

Stadtstrasse Monschau

Stadtstrasse, Monschau

view from above Monschau

View from above, Monschau

white embellished panel Monschau

white embellished panel, Monschau

wild flowers Monschau

wild flowers, Monschau

Woman tending geraniums, Monschau

Woman tending geraniums, Monschau

This entry was posted in city, free work, travel and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*