Sketchbook: line drawing

line drawing circles

after an example of Lisa Congdon

Afgelopen winter ben ik begonnen met tekenen en schilderen; heel eenvoudig hoor, naar simpele voorbeelden op o.a. Pinterest maar ook via de online lessen van Creative Bug. Die hadden een aanbieding: een lidmaatschap van $1,- voor drie maanden. Dat is dus echt geen geld, want daarvoor kon ik eindeloos veel lessen volgen en ik vermoed dat ik nog wel even lid blijf (die drie maanden zijn allang om), want ik ben er nog lang niet uitgekeken.

doodle Love is all

half circles after Lisa Congdon, incorporated quote is my own design

Last winter I picked up drawing and painting; very simple, after easy examples from i.e. Pinterest but also via the online classes of Creative Bug which had a special offer: $1 for a three month subscription. That is a real good bargain, because for that money I could  endlessly take classes and I suspect that I will stay a member for a while (the three months have passed a while ago), because I am not done with their classes yet.

line drawing flowers

after an example of @hee_cookingdiary

De behoefte om te tekenen kwam uit verschillende bronnen: in de winter is het vroeg donker en het licht slecht, dus dat is lastig fotograferen (ik gebruik alleen beschikbaar daglicht). Verder is het zo dat ik met fotografie nog net zoveel uren achter de computer zit als dat ik fotografeer en voor mijn werk zit ik al vier dagen achter een computer. Daarnaast vermoed ik dat het creatieve vlammetje aangewakkerd is met de Yoku sessies van mijn huisgenote; op mijn oude blog heb ik daar het een en ander over geschreven.

The need to draw came from various sources: in Winter it gets dark early and the light is poor so that is difficult for photography (I only use available light). Subsequently, I spend as much hours behind the computer as photographing itself and I already spend four days a week behind a computer at work. In addition I suspect that my creative flame has been sparked by the Yoku sessions of my housemate; on my old blog I posted some articles on that.

patterns of Venice

patterns of Venice

quote have a nice day, with line drawing

line drawing after an example of Lisa Congdon, quote is my own imagination

line drawn mountains

line drawn bars

after an example of Jen Hewitt

drawn triangles

after an example of Jen Hewitt

line drawn scallops

after various artists

after an idea of Lisa Congdon

Het tekenen is ontspannend, ik ben alleen daar mee bezig op dat moment. Verder hoef ik geen doelen te halen, zit er geen tijdsdruk op en wordt ik er erg blij van. Vooral dat laatste is erg van belang en dat maakt dat ik me er verder in wil ontwikkelen.

easy christmas tree

easy trees, Creative Bug class of Lisa Congdon

free hand triangles

free hand triangles, Creative Bug class Lisa Congdon

Drawing or doodling is very relaxing, I am in the moment focused on what I am doing. Furthermore, I don’t need to reach any targets, there is no time pressure and it makes me very happy.  Especially the last element is important and that makes that I want to explore this even further.

This entry was posted in free work and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*