Venice: other people’s costumes II

Op het allerlaatste moment had ik toch besloten om mijn full frame camera mee te nemen naar Venetië, omdat ik deze keer wel wat foto’s wilde laten afdrukken op een groter formaat dan A4. Deze nam ik dan mee op de dagen dat we niet in kostuum rondliepen maar in onze gewone kleren, onopgesmukt, gewoon zoals we zijn.  De dame in het blauw kwamen we tegen toen ze haar hondje aan het uitlaten was (tja, dat doe je ook gewoon in kostuum) en op een ander pleintje stond een aantal gekostumeerden gewillig te poseren. Nu heb ik door de loop der jaren behoorlijk wat kostuums voorbij zien komen en ik vind lang niet alles mooi. Zo houd ik niet van maskers die het hele gezicht bedekken en ik hou ook niet zo van goedkope stoffen en versieringen. Wat ik wel kan waarderen zijn originele ideeën, kwaliteitsstoffen en een vleug humor. Hieronder is van alles wat te vinden.

older lady and young man in costume

At the last moment I decided to take my full frame camera to Venice. I only took it with me on the days that we were not in costume, but in plain clothes, just how we are. We met the lady in blue while she was walking her dog (yes, you do that in costume as well) and on another square a costumed group of people was willingly posing. Now I have seen numerous costumes passing by in the past years and I don’t like every costume I see. For example I don’t like masks that cover all of the face and I am not fond of cheap fabric and thrills. What I do appreciate are original ideas, good quality fabrics and a good sense of humor. Below you can find some of these elements.
girls during carnival Venice Venice: three couples in costume Venice: two couples in costume Venice: two fantasy costumes
Venice: two people in yellow fantasy costumes Venice: two ladies and a gentleman Venice: couple in Japanese costume Venice: two men in red and black costume Venice: three fantasy costumes Venice: swan costume

This entry was posted in travel and tagged , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*