Banana drink

Dit is typisch zo’n recept dat bestaat uit restjes die je nog in huis hebt: de bananendrank. Ik wilde vanmorgen eigenlijk mijn normale havermout maken, maar kwam erachter dat ik niet genoeg havermout in huis had. Ik had gelukkig nog wel een stapel bananen en ander fruit op de fruitschaal liggen, dus heb de twee hoofdbestanddelen gemixt. Ik noem het een drank, omdat het niet voldoende voeding geeft om er een hele ochtend mee vooruit te kunnen. Je drinkt de bananendrank bij je ontbijt of tussen de maaltijden door.
Ingrediënten: handvol havermoutvlokken, 2 bananen, 1 appel, beetje water, 1 eetl. lijnzaad, 2 eetl. hempzaad, 2 eetl. rauwe cacaobits.

bananadrink

This is one of those recipes that consists of leftovers in the house: banana drink. This morning I wanted to cook my normal oats for breakfast, but I found that I hadn’t had enough oats to cook with. Thankfully, I had a pile of bananas and other fruit in stock, so I combined the two main ingredients. I call this a drink, because it does not contain enough nourishment to last the whole morning. Drink the banana drink at the breakfast table or in between meals.
Ingredients: handful of oats, 2 bananas, 1 apple, bit of water, 1 tablespoon of linseed, 2 tablespoons of hempseed, 2 tablespoons of raw cocoa bits.

banana drink from top

Doe eerst de havermout in de blender met een beetje water en laat het een paar minuten intrekken. Voeg dan de bananen in plakjes en appel in stukjes erbij evenals de rauwe cacaobits, het lijn- en hempzaad. Mix goed tot het lekker zacht en romig is.

Put the oats in the blender with a splash of water and let it soak for a few minutes. Then add the sliced bananas and the apple in bits as well as the raw cocoa bits, the linseed and hempseed. Mix well until it is smooth and creamy.

This entry was posted in food and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*