Our first photography workshop

yogamats

Afgelopen zondag was het dan zover: onze eerste fotografie workshop vond plaats! We hadden het al een aantal keren gepland, gepromoot en voorbereid, en dan ging het wegens te weinig aanmeldingen toch niet door. Dan is het best lastig om samen de moed erin te houden en door te gaan.

Last Sunday was our big day: our first photography workshop took place! We had planned, promoted and prepared it a few times before and then we had to cancel because of lack of participants. It can be quite challenging to keep up your spirits and to keep trying.

Beeldend Gesproken

We hadden een mooie ruimte bij Galerie | Kunstuitleen Beeldend Gesproken gehuurd in De Hallen, Amsterdam. De tijdsduur van de ruimte bepaalde wel de inhoud van de workshop: origineel hadden we deze opgezet in combinatie met yoga, maar dat werd qua tijd te krap. Dus we hebben voor meditatie gekozen om de les mee op te starten.

We had rented a beautiful space in Galerie | Kunstuitleen Beeldend Gesproken which is situated in De Hallen, Amsterdam. The duration of the rent determined the content of the workshop: originally we had set it up in combination with yoga, but that was too tight in timing. So we choose to start up the lesson with meditation.

Danielle

In de workshop gaat om een soort van meditatieve fotografie: eerst stil worden van binnen door middel van meditatie en dan vanuit die stilte je intentie te zetten op een bepaald veld van waarneming, in dit geval patroon.

The workshop is about a kind of meditative photography: to become still inside by ways of meditation and then putting your intention on a certain field of perception from the inner stillness, in this case we focused on pattern.

_MG_3910

Na de meditatie en korte uitleg gingen we naar buiten voor een grondingsoefening en wat kijkoefeningen. Na de oefeningen gingen de deelnemers met de intentie op pad. We hadden de omgeving al een paar keer van te voren bekeken en patronen waren er genoeg te vinden.

After the meditation and short explanation we went outdoors for a grounding exercise and a few visual exercises. After the exercises the participants hit the road with their intention on pattern. We had scoured the area a few times beforehand and seen that there were plenty of patterns to be discovered.

Kees

Na een uur fotograferen hadden we weer binnen afgesproken om onze foto’s op de computer te zetten en een keuze te maken van 10, die we aan elkaar lieten zien. Dat leverde een aantal verrassende beelden op; in een uur kun je langzaam in en om De Hallen heen lopen en een wereld aan patronen zien. In het evaluatierondje kwam dat ook naar voren: de deelnemers waren heel verrast dat je ook zo de wereld kon bekijken. Ze vonden het zeker een aanrader om nog eens terug te komen.
Hieronder volgen een paar voorbeelden van patronen:

After an hour of photographing we would go indoors again to load our photos onto our laptops and to select 10 pictures which we then showed to each other. That produced some surprising images; in an hour you can walk slowly in and around De Hallen and see a world of patterns. That became evident in the evaluation: the participants were surprised that one could look at the world in that way. They valued the workshop and would certainly consider coming back.
See below for some examples of pattern:

patroon patroon patroon patroon patroon

This entry was posted in DKK, workshop and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*