De Kontaktkompanie: Our first laughing meditation

Kees en Daniëlle

Jaaa, we hebben afgelopen zondag onze eerste Lachmeditatie gegeven in Club Lite, Amsterdam. We hadden drie enthousiaste, jonge deelnemers die met ons deze meditatie kwamen doen. Dit gaf ons het gevoel dat we nu echt begonnen zijn!
De meditatie was als volgt opgebouwd:
15 minuten onzintaal (gibberisch)
15 minuten lachen
15 minuten rusten (zittend of liggend)
15 minuten dansen

De deelnemers hadden alle drie een andere ervaring. De een schoot steeds in de lach bij het gibberisch-gedeelte, zodat hij zijn kruit al had verschoten voordat we aan het lach-gedeelte aankwamen. Een ander kwam haar blokkades tegen en had moeite met het lachen, maar vond de derde deelneemster en mij heel aanstekelijk. Ze vond het mooi om te zien dat ik mezelf helemaal kon laten gaan in het bijzijn van mijn vriend, dat is iets wat ze niet kende, ook niet van haar ouders.
De derde deelneemster had wat meer ervaring en was nog lang niet klaar met lachen toen we stopten. De Lachmeditatie voor Gevorderden is een uur lang lachen en dat leek haar heerlijk.
Ikzelf kon makkelijk in alle stadia meegaan, maar vond een kwartier best lang duren. Ik betrapte me op gedachten zoals: “Is de tijd nu nog niet om?” Ik kon daarna echter wel snel mezelf weer terugpakken. Na de rust en het dansen voelde ik me lichter en ontspannen. Het was fijn om te doen.
Kees had een blij gevoel gekregen; het was voor hem goed om te zien en te voelen hoe mensen hun meditatieproces beleefden. Hij voelde ook weer (hij heeft in het verleden deze meditatie geregeld gegeven) de verantwoordelijkheid dat het allemaal goed verliep.
Kortom: een bijzondere middag waar we allemaal met een nieuwe ervaring naar huis gingen.

This entry was posted in DKK, workshop and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*