Sketchbook: playing with water colors

In de laatste maanden en zeker tijdens de zomer heb ik regelmatig met aquarel of waterverf geschilderd. Ik merk dat ik tijdens de warmte voorkeur heb aan materiaal dat vloeiend is en niet zo dik en stroperig zoals acryl- of olieverf. Bovendien werkt het makkelijk en snel: ik heb het snel bij de hand en is het ook zo weer opgeruimd. Bij de andere verfsoorten ben ik langer bezig met schoonmaken en gaat het proces van schilderen minder spontaan, zo gaat het bij mij tenminste. Daarnaast werkt het ook fijn op papier: met water is het te manipuleren, het is snel droog en er ontstaan verrassende vormen door het vervloeien.  Verder zijn de kleuren ook echt prachtig! Hierbij een paar voorbeelden:

abstract water color

In the past months and certainly during summer I regularly painted with water colors. I notice that during the warmth and sometimes heat of summer I prefer to work with materials that are fluid and not so thick and viscous like acrylic or oil paint. Furthermore it paints easily and quickly: I can pick it up and clear it easily. It takes more time to clean the other paints and the process of painting is less intuitive, at least, that’s how it works for me. Apart from that I love how it paints on paper: it can be manipulated with water, it dries quickly and surprising shapes are formed by bleeding. On top of that the colors are simply beautiful! Here are a few examples:

abstract water color big flowers

Big abstract flowers: water color on water color paper with black Micron pen

Abstract brush strokes: water color on water color paper. Color palette by Yao Cheng Design.

Abstract flowers: water color on water color paper with black Micron pen

abstract water color pyramids

Abstract pyramids: water color on water color paper

Responsive drawing: water color on water color paper,  black Micron pen en gel pens. Idea by Pam Garrison

abstract water color spread

Abstract spread: water color on water color paper and black Micron pen. Idea by Ashley Nickels.

Scallops: abstract water color with black Micron pen

 

red stream of consciousness:

Red stream of consciousness: water color on water color paper. Idea by Lisa Congdon.

water color butterfly with gel pen

Butterfly: water color with green gel pen

water color flowers in vase

Flowers in vase: water color with black Micron on regular paper

This entry was posted in free work and tagged , , .

    Related

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*